Keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır,



Keçiboynuzu pekmezi  diğer adıyla harnup pekmezi  zengin içeriği sayesinde nefes darlığından  iktidarsızlığa kadar birçok derde deva olan bir pekmezdir. Sütün 3 katı kadar kasiyum içerir. Keçiboynuzu Akdeniz iklimi bitkisi olduğu için keçiboynuzu pekmezi daha çok bu yörelerde yaygın olmakla beraber Anadolu ' nun çeşitli yörelerinde de yapılır. Keçiboynuzu pekmezini  eczanelerde ve marketlerde soğuk pres şeklinde bulmak mümkündür. Keçiboynuzu pekmezi çocukların fiziksel ve beyinsel gelişiminde çok faydalı olduğundan sabah kahvaltılarında iyi bir tercihtir. Keçiboynuzu pekmezinin içerisinde şeker vardır ama yüksek kaloriye sahip değildir.

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır

Keçiboynuzu pekmezini evinde yapmak isteyenler için tarifi:

Keçiboynuzu iyice yıkandıktan sonra bir tencereye veya kazana konur. Keçiboynuzunun üzerini geçecek şekilde su ilave edilir ve 1 saate yakın kaynamaya bırakılır. (Bu süre zarfında keçiboynuzları yumuşayacaktır) Yumuşayan keçiboynuzları bir elek yada tülbent yardımıyla püre haline getirilir. Ardından da keçiboynuzuyla eşit ağırlıkta olacak şekilde şeker ve limon  ilave edilir.(örneğin keçiboynuzu 2 kg ise şekerde 2 kg olmalıdır) Bu karışımda yaklaşık olarak yarım saat kaynatılır. Koyulaşınca pekmez ateşten alınır ve bir süre dinlendirilerek cam kavanozlara konur. Keçiboynuzu pekmezi serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Afiyet olsun.

Keçiboynuzu - Harnup pekmezi siparişi vermek için tıklayın