Deniz Börülcesi Nasıl Temizlenir?
Kendi bünyesinde bulunan tuz ve ekşilik ile lezzetli bir bitkidir. Bu nedenle tansiyonu yüksek olan kişilerin bu bitkiyi tüketirken dikkatli olmasını öneririz. Deniz börülcesi temizleme çok kolay bir işlemdir. Detaylar;
Deniz börülcesi nasıl temizlenir
Marketlerin manav reyonunda, semt pazarlarında ya da bazı balıkçılarda deniz börülcesini kolayca bulabilirsiniz.
Çoğu insan nasıl yapılacağını bilmediğinden restoranlarda yemeği tercih eder, oysaki hazırlama aşaması oldukça kolay ve zevklidir.
Demet halinde olan deniz börülcesinin köklerini yıkadıktan sonra tencereye koyun ve üzerine daha önceden kaynatmış olduğunuz sıcak suyu ilave edip ateşin altını açın.
Birkaç diş sarımsağı kabuğuyla tencereye atın ve kapağını kapatın. 10 -12 dk beklemek yeterli gelecektir . Deniz börülcesi kendinden tuzlu olduğu için tuz eklemenize gerek yoktur.
Sarımsakları içinden alıp kabuklarından çıkarın ve ezin. Daha sonra hazırlayacağınız sosta kullanmaya hazırdır .Sarımsakları da tencereye koymamızın nedeni, çiğ olarak konulduğunda daha baskın bir sarımsak tadı olup deniz börülcesinin önüne geçmemesi içindi .
Ardından deniz börülcelerini maşa yardımıyla kesme tahtasına alın. Biraz soğuduktan sonra dilerseniz tek tek elinize alıp yada birkaç taneyi birden alıp kök kısmından yukarıya doğru çekin. Sol elinizde kök kısmı, sağ elinizle de börülceleri sıyırarak kolayca çıktığını göreceksiniz.
Deniz börülcesi alırken uzun saplı olanları tercih ederseniz ayıklamak daha kolay olacaktır.
Deniz börülcesini ayıkladıktan sonra limon, zeytinyağı ve sos için ayırdığımız sarımsaklarla salatasını yapabilirsiniz.
beğeneceğiniz yazılar
Çok Okunanlar
Sosyal Medya
[socialcounter]
[facebook][#][8000]
[instagram][#][95]