KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ TARÇININ FAYDALARI
Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden olan tarçının faydaları saymakla bitmez. Tarçın bağışıklık sistemimizi güçlendirdiği için hastalıklardan korunmamızı sağlar. Düzenli olarak tarçın tüketilmesi önerilmektedir. Uzmanlar tarçının vücut ısısını dengelediğini söylemektedir. Tarçın iyi kolestrolü tetikler. Son yıllarda yapılan bazı araştırmaların sonuçlarına göre tarçın kan şekeri seviyesini koruyarak insülin direncine karşı üstünlük sağlar. Aynı zamanda obeziteyi engeller.
[AdSense-A]
Bakteri üremesini engellediği için her türlü hastalıklardan korunmak için tarçın tüketmek iyi sonuçlar doğuracaktır. İçerdiği bol miktardaki demir sayesinde kandaki oksijenin hücrelere ulaşmasını sağlar ve hemoglobin üretimini destekler.
Ayrıca içerdiği kalsiyum sayesinde kemikleri ve dişleri güçlendirir. Aynı zamanda lif ve magnezyum yönünden de zengin olan tarçın, kalın bağırsak kanseri riskini düşürür.
Kimyasal bileşenlerin kokularına karşı beynin verdiği psikolojik reaksiyon üzerine araştırmalar yapan Florida merkezli Chemoreception Bilimler Derneği (Association for Chemoreception Sciences) tarçın kokusunun veya yalnızca içerisinde tarçın bulunan yemekler tüketmenin beyin işlevlerini geliştirdiğini belirlemiştir. Yapılan çalışmada tarçın kokusu deneklerin dikkati arttırmış ve bilhassa bilgisayar başında çalışanlarda kısa süreli belleği geliştirdiği belirlenmiş.
Günde bir çay kaşığı (aşağı yukarı 7 gram) tarçın günlük demir ihtiyacınızın %4’ünü, kalsiyum ihtiyacınızın %8’ini, mangnezyum ihtiyacınızın ise %68’ini karşılamaya yeterli olacaktır.
Tarçının Faydaları
1- İdrarı ve adet kanını söktürmeyi sağlar.
2- Soğuk algınlığına oldukça iyi gelmektedir.
3- Gazları söktürür.
4- Damar tıkanıklığı sorunlarına iyi gelir.
5- Bağırsakların yumuşamasını sağlar.
6- Psikolojik bozukluklara iyi gelir.
7- Gözlere olumlu sonuçları vardır. Görmeyi daha iyi hale getirir.
8- Nezleye, siroza, çarpıntıya, korkuya, böbrek ağrısına ve idrar zorluğuna karşı etkilidir.
9- Ağız kokusunun önleyici bir etkisi vardır.
10- Kalbi güçlendirerek kalp hastalıklarından korunmamızı sağlar.
11- Karaciğer ve dalağa iyi gelir.
12- Balgamdan dolayı meydana gelen ses bozukluklarını giderir, balgamı söktürür.
13- Fıtık hastalığından kurtulmanızı sağlar ve yaralarda ki iltihaplanmayı yok eder.
14- Soğuktan kaynaklı adale (kas) ağrılarını giderir.
15- Damla sakızı ile birlikte tüketildiğinde hıçkırığa iyi gelir.
16- Lapa biçiminde tüketildiğinde el ve ayaklardaki titremelere iyi gelir.
17- Basurdan kurtulmanızı sağlar.
Tarçının faydaları saymakla bitmez. Her derde deva olan tarçını kış aylarında tüketmeniz sağlığınız açısından oldukça olumlu olacaktır.
beğeneceğiniz yazılar
Çok Okunanlar
Sosyal Medya
[socialcounter]
[facebook][#][8000]
[instagram][#][95]